söndag 31 maj 2009

Morsdags gåva

Detta blev vad jag knåpade ihop till min mamma och till makens mamma i år. Inspirationen och tiden (eller ja kanske låter konstigt för en som är hemma hela dagarna just nu) var inte riktigt på min sida. Så jag gjorde det enkelt för mig. Skapade en etikett i datorn och drog ut bara. Det roliga var att jag testade att frys krackelera tagsen, det tycker jag var riktigt kul, kommer jag använda fler gånger.

Hallonsaften är hemkokt och fyllda i gammeldagsflaskor från IKEA (det lät visseligen som en motsägelse, gammeldags och IKEA! men men)
Tänkte att de kunde använda flaskorna nästa gång de kokar saft.



Posted by Picasa

torsdag 28 maj 2009

Välkommen hem

Patriks lillasyster Emma har bott i australien drygt ett år och kommer nu hem med pojkvännen Andrew (från australien). De ska nu bo här i Övik ett tag och det känns roligt.
Barnen har saknat henne enormt, främst dottern som fällt många tårar att hennes faster varit så långt bort. Men nu har de landat i sverige och flyger precis som detta skrivs till Umeå och ska där hämtas av mina svärföräldrar. Så snart snart är är de här. Ska bli skoj att se hur engelskan utvecklas för barnen, och för en själv oxå för den delen, man pratar juh inte engelska direkt så ofta så det blir en rolig utmaning.
Iaf så här kommer ett litet välkommen hem kort jag knåpat ihop, scrappare som man är så kan man juh inte låta bli ett scraptillfälle, fast det hade gått att göra som maken sa; bara gå dit å säga Tja!!

Right... ett Tja! blir så mycket roligare med ett kort till.

Emma älskar liljor och jag har länge velat testa att göra några, tror jag ska göra mindre sen men denna gjorde sig perfekt här. Den är gjord i kaffefilter såklart.

På texten står det "Magi är att tro på dig själv. Om du klarar det, kan du få vad som helst att ske." En stämpeltext jag såg i en norsk blogg, på norska då dock. Såg inte författaren men tror det stod J.W. von Gohte. Googlade på saken men kunde inte hitta bekräftelse på det.

Det blev lite höjd på kortet som jag tycker blev fint.


Kram på er alla goa människor därute.

Posted by Picasa

onsdag 27 maj 2009

"don´t let the best of yourself slip away"

Till pappa

det är så underbart med musik och allt vad det kan förmedla bortom ordens betydelse. Min pappa är en musikälskare och jag minns tillbaka till barndomen när låtar av Bruce Springsteen dyker upp. Jag har en förkärlek för den genren av musik från 80 talet de slår an en sträng i hjärteroten och ger goosebums som inget annat kan. Tack pappa för den gåvan av en minnesdörr till min barndom.
Till denna låt kan jag till och med känna hur pappa doftade, jag minns ljudet av Bruce dånande röst genom väggarna hemma (musik ska spelas högt), han hade ett tjockt samlings album bara med Bruce Springsteen, brunt omslag tror jag det var och det bästa av allt det var vinylskivor. Man fick vara mycket försiktig. Jag minns inte om hela albumet var live men denna låten var det iaf på skivan. Den lyssnade jag på många många gånger.


Bruce säger alldeles innan låten "don´t let the best of yourself slip away" .... ja behöver man säga mer... :)

tisdag 26 maj 2009

Only 4U 2.0

Internet är underbart eller hur, man kan hitta beskrivningar för allt där. Se så fick jag till det! Yaij.... blev inte samma video för den första var låst på ngt vis... men samma norska guttar på denna som sjunger samma underbara sång. så tryck på play å njut...

Only for U

http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

Min syster lägger upp videosnuttar i hennes blogg ibland å detta vill jag med kunna. När jag så av en annan anledning sökte på Youtube Hallelujah, the shrek song, så kom jag på att jag nu skulle testa detta.

Så denna blir ett tack till min syster för inspirationen.
...
...
...
20 minuter senare

"VAD JAG BLIR FÖRB...D!!" .... att det ska vara så svårt att fatta.... morr.... blir bara en länk, jag får helt enkelt inte till det. Mera morr.... hjälp sys

måndag 18 maj 2009

Grattiskort till min morbror

Min morbror Siwert fyller 50 år i morgon och min mamma beställde ett kort.

Han är fågeljägare och fiskare så ngt i det temat ville jag göra. Jag har en bild sparad på min dator av denna kille på fisketur och har inte en aning om vars jag hittat den ngnstans, är det någon som vet om det är en stämpel så berätta för jag vill verkligen köpa den. Det är svårt att hitta fina killstämplar.


Hur som haver så jag har skrivit ut den på skrivaren och färglagt med promarkers (eftersom färgen i skrivaren är vattenlöslig så gick det inte med tombow pennorna)

Skar ut en jägarsilluette på sillen som jag dekorerade insidan med. Tycker det blev helt ok.


Ett lite närmare foto på fiskekillen och den egen-ihop-knåpade blomman.

Önskar er en bra start på veckan.

Kram



Posted by Picasa

lördag 16 maj 2009

utmanad

Jag har blivit utmanad av Kamilla att berätta om tre saker som alltid finns i min/mitt......

Kylskåp: Gammal mat (baktryckt inne i ngt hörn), Smör, saft
Frys: Iskristaller, strips, MR Happy (lindring för onda tillstöt)
Skafferi: Oboy, fågelfrömackor, frosties
Handväska: hatar att slänga runt med en handväska, känner mig som en mupp, men har faktiskt en och den har mest kvitton i sig.
Sminkväska: ögonskuggor i alla dess färger, skinserum, kajal
Badrumshylla: tandkräm, tandborstar, tops
Förråd: allehanda skräp, verktyg, möbler som ska renoveras
Hjärna : allehanda ideér, mina små humlor, annat skräp
Jackficka: kort, nycklar, lypsyl
Kryddskåp: karamellfärger, pommpakrydda, tårtljus
Barskåp: hm... har inget. Det som finns i alkoholväg hemma hos oss är 5 flaskor vin vi köpte när vi flyttade till huset 2001 som förvaras i inbyggda hål ovanför micron
Köksbänk: Sodastreamer, fruktskål, kattskålarna

Skickar utmaningen vidare till alla som vill ha den (jag vet tråkmåns jag är men men)

Nu ska jag å maken sätta oss på altanen å pusta ut, det blev en lång cykeltur idag från stan. Jobbigt men skönt.

Kramiz

fredag 15 maj 2009

Skrivböcker

Här kommer två må-bra-skrivböcker. Jag, min syster och min dotter ska börja med att skriva ned bra tankar om oss själva varje kväll. Min syster hittade dessa fina små anteckningsblock som passar perfekt. Tyvärr tog sys hem hennes innan jag han dekorera en men jag tänkte skicka den gröna till henne (vassego sys, love) tänkte att den passade henne superbra.
Jag kan juh skutta in å köpa en ny till mig. Den rosa är såklart till dottern, den stämpeln hittade hon igår när vi tog en cykeltur in till stan och Lajbans, vår lokala scrapbutik. Tyckte den passade henne super så hon fick den för att hon kämpat så hårt med cyklingen denna veckan. Å sen så såg jag min chans att testa tombow pennorna igen.
Här är en bild på baksidan.

Trevlig helg till er allihopa. Kramiz


Posted by Picasa

torsdag 14 maj 2009

Babykort å blått

Min kära gamla mormor ringde och ville beställa ett babykort till lilla Viktor hennes 12;e barnbarnsbarn, inte illa va? 12 st, hon har 18 barnbarn och 6 egna barn + alla respektive, vi blir några stycken när vi ses.

När vi diskuterat lite hur kortet skulle vara så sa hon; men förresten jag kan beställa ett till på en gång.
Jaha, sa jag, och undrade vem det var till. Jo då är det till en annan av mina kusiner som ska få barn men inte förrän om en månad så jag funderade om mormor då ville jag skulle göra ett neutralt kort (alltså inte blått eller rosa)
jo men; sa mormor, gör ett i rosa för jag har spått na´å de blir en jänt!
Hon var tvärsäker på saken och tyckte inte alls jag behövde vänta tills barnen var fött.

hihi... min goa söta mormor.





Här kommer en närbild på blomdekosen som jag lånat mini punchar av mia för att få till och det ligger gasväv bakom alltihopa. skojsit material att dekorera med.











Insidan med en ficka för en slant. Bara älskar embossa och sen distressa över. Lövlie.



Posted by Picasa

onsdag 13 maj 2009

Säljer mina QK-alfabeten

Nu har jag äntligen kommit överens med tanken på att sälja mina alfabeten.

de jag har är (inom ()=prisförslag);

Diesel classic + skugga (1000kr /st), Journal Grand(800 kr), Washington grand (700 kr), Blossom grand (500kr) och mini (600kr), Biography(700kr), Roxy + skugga(800kr/st), Maddie Anne(700kr), Daisy(400kr) och Sonja (enbart lowercase 500kr)


Är det något som lockar så maila mig så kommer vi säkert överens




lördag 9 maj 2009

Papperståg denna gång


Har knåpat och knåpat och knåpat ihop ett papperståg. Äntligen kunde jag bestämma mig för att det var klart. Jag älskade iden med blommor å dekoration på tåget som scraploppan gjort så fint men detta tåg har en liten kille som mottagare så det passade sig inte riktigt. :)

Jag hoppas ni lägger märke till detaljerna som kolet i vagnen och spaden, och inne i hytten så finns en bänk och tom snöret till tutan och en krok mellan vagn och lok har jag lyckats knåpa dit.

Grattiskort är ju givet att han ska få oxå såklart och här testade jag en lite annorlunda vikning som jag gjorde en väldigt stor modell av, nästan en hel CS, vill att kortet ska synas bland de andra juh... *blink*

Lite närbilder och hur tågtavlan blev i ram (samma mottagare)


Läv väl å må gott, det är ett val vi själva gör.

torsdag 7 maj 2009

för att klargöra...

Jag bara måste klargöra att jag har INTE handritat tåget helt ur skallen utan jag har en bild jag utgått ifrån som jag hittade på nätet, och såhär ser den ut.



Vill inte ni ska få någon övertro på mina målarkunskaper, jag är helt epa på att sitta å måla något bara ur huvudet utan behöver en bild eller saken i verkligheten framför mig. Är extremt petig och inte alls en typisk akvarellmålare, en riktig akvarellkonstnär sa till mig en gång att jag måste lära mig leka med färgerna och släppa på kontrollen. Var som att han talade om andra områden i mitt liv... *fniss*
Ville bara klargöra för er alla goa och tack snälla ni för vänliga kommentarer, de värmer otroligt.

.

PS. såhär i jämförelse så blev mitt tåg inte så pjåkigt ändå, inspirationsbilden lägger man liksom ifrån sig när man skissat upp grunden så jag har inte sett den såhär i jämförelse... och ja den duger, nu ska den få ramas in. :) DS

onsdag 6 maj 2009

ett tåg

Idag landade mina nya tombow-pennorna i brevlådan hos mig, jippi. Skulle egentligen knåpa ihop ett tåg i papper idag men blev så sugen att måla en tavla istället.

Såhär blev mitt första resultat att måla en tavla med dessa pennor (inte ett stämpelmotiv menar jag). Jag är inte så nöjd om jag ska vara ärlig, men det är inte pennornas fel. Tycker det blev för mörka färger och skuggningar å higlights är jag lite ringrostig på känner jag. Men till mitt försvar så var det väldigt länge sedan jag målade en akvarelltavla oxå. Ja det blir bättre nästa gång. =)

Skulle tro att det kan dyka upp lite fler tavlor här framöver, i lite mildare färger då.
Posted by Picasa

tisdag 5 maj 2009

Nya älsklingar

Har introduserats för dessa tombow pennorna som jag omedelbart såg fördelarna med och möjligheterna. Jag gillar att ibland måla med vanliga akvarellfärger och dessa kan lätt användas till att få en ny dimension till akvarellmålningarna.

Jag testade att färglägga en av de få fina vårstämplarna jag har, inser att många motiv jag stämplat upp av en otroligt givmild vän är på fotopärmspapper och det blir inte lika bra att måla på sånt pappret med dessa pennorna. Jag får väl kanske be om att få stämpla på akvarellpapper nu ist... :)
Såhär blev resultatet iaf och det var så otroligt lätt att få målningen fint med dessa godingar, visst det är söl med vatten men det är det värt tycker jag. Jag älskar dem och de är så välkomna hem till mig, och jag har faktiskt fått 22 stycken till av min underbara mamma. Fick beställa så många jag behövde men kände att det räkte med dessa (det finns 96 st), jag kikade vad jag hade ungefär för färger i akvarell och valde ungefär liknande eftersom jag vet att där har jag varit mycket nöjd och fick experthjälp av en akvarellkonstnär att plocka ut bra färger.

Har inte bestämt vad denna söta vårtilda ska få hamna på men det kommer nog något lämpligt snart.
Tusen vårkramar till er därute.

Tillägg; köpte pennorna av Anna som har pyssellyckan.se i helgen på scrapträffen i umeå. Jag var bara på lördagen men han prova pennorna på söndag förmiddag och kände omedelbart att jag älskar dom och vill ha fler. Sagt å gjort så lade jag en order på söndagskväll (hade pratat med anna och blev tom lovad samma pris som under scraphelgen, bara det). Fick orderbekräftelsen och betalade måndageftermiddag. Skickade idag, tisdag, ett mail å frågade när hon trodde de skulle komma med postgången å den goe rara människan skriver tillbaka att hon tänkt skicka dem redan på måndagen (trots att hon ej sett pengarna på kontot då eftersom det tar ngn dag.. ja ni vet) men att det hade blivit lite kaos så posten han tyvärr stänga så hon hade lagt dem så de kom med dem idag, så jag har dem troligen i morgon. Det mina scrapvänner kallar jag service. Så tillmötesgår man en otålig scrapshoppare, å ni vet juh hur fort vi vill ha grejjorna, helst ska de finnas hemma minuterna efter vi kom på behovet.

Så all min tacksamhet och glädje går till Anna på pyssellyckan idag. Trevlig, tillmötesgående, förstående och otroligt serviceminded, låter som receptet för en framgångsrik butik.


Posted by Picasa

söndag 3 maj 2009

Altrad babyväska & pysselträff

Jag, Linda & Mia åkte till Umeå i går och var på pysselträff, anordnad av nettans scrapbooking4U. Vi hade en superrolig dag, färden startade kl 8 från övik och vi var hemma kl 24.00. Allt var superbra anordnat med både lokaler, workshops, vinster och butiker. Jag hade absolut inga krav på mig själv alls utan hade ett projekt att altra en låda om jag ville. Jag var på ett pillemariskt humör, fast jag tror (hoppas) mina bordskamrater tog det med ro... it´s only love, tjejer! Och innan dagen var över så hade jag lyckats shoppa lite,gått på visning, hittat nya älsklingar (som jag snart får en massa till av av söta mamma), skrattat, fikat, ätit 2 ggr, gråtit (av skratt), knaprat piller (endast 5 dagar efter operationen så it´s alowed), mumsat godis och skapandet då kan man juh undra. Ja jag hann på en heeelt dag klä in lådan med papper.... ett par lager var det visseligen och en massa knåpandes och funderandes, men ja jag är ingen snabbscrappare, nu är det konstaterat. Så hem med lådan och så på söndagsmorgon så fick jag göra det roliga pysslet, och det är jag lite glad för att det blev så för jag ville ha skorna på och det hade jag ingen mall till med mig upp, så nu fick sillen jobba lite osså blev det såhär.

Här kommer lite närbilder.



Jag tackar alla trevliga pysslare, Nettan och hennes ubertrevliga DT-gäng för en underbar scrapdag i fina ume.
PS. tack Mia för förslaget om Tim Holtz gångjärn, hemma fanns dom minsann och det blev kanon. Pöss på dig. DS


Posted by Picasa