fredag 28 november 2008

Julsäcksaskar...








Jag råkade som av en händelse falla över en bild till små tomtesäcks... "påsar" kanske man kan säga, det var en bild på en mall som skulle finnas till min skärmaskin Silhouette. Super tyckte jag bara att ladda hem å skära ut... ha! tji fick jag, för helt plötsligt var min version av programvaran ej kompatibel... hm.. mutter. Tjurig som man är så bestämde jag mig för att rita en för hand, jag ville ju lite visa upp den lilla godingen på kursavslutningen. Sagt å gjort så om det nu dyker upp en konstig mall (det var lite bråttomt så jag finslipade inte mallen för jag trodde inte den skulle kopieras upp till deltagarna, därav lite konstiga streck osv) av en julsäck så kan det vara min ursprungliga... coolt va!
Ja hur som haver så tycker jag det var en rolig modell och lite söt att använda kanske till julpraliner el ngt annat roligt när man går bort på julmiddag el så. El varför inte som på bilden jag såg av dem där de gjort 24 st och hade som julkalender. =)
Trevlig första advent på er! Muk //e


onsdag 26 november 2008

Namnsdagspåse



Har ett gudbarn som har namnsdag idag och det ville vi ju såklart fira lite iaf.

Liftade iden från Mia med en liten påse med skumtomtar fast jag har lagt till en liten pepparkaksform i form av en dumper som jag köpte tidigare i höst, med detta ändamål i syfte. =) Dessutom så viskade en liten fågel i mitt öra att de skulle ha årets pepparkasbak till helgen, så det blev juh lyckat.

På tag;en står det "han med det linfärgade håret" och lite svart. För att hans namn betyder så och förutom att han har just linfärgat hår så har han sen födseln en svart tofs mitt i allt det "liniga"... ursött. Älskar dig gubben!

Kram på er //e

tisdag 25 november 2008

Ljusdekoration


Har ett tag grunnat på om man kan göra ngn dekoration till blockljus. Kanske inte optimalt men roligt att ge bort och man får väl ta bort den när ljuset har brunnit ned en bit. =)
Har sån inspiration nu när jag har fått äran att hjälpa till och inspirera på två avslutningsdagar för scrapkurser. Och temat är jul.... jippi!!
Vill gärna höra vad ni tycker. Såklart sätter jag in ett kort på den när den fått ett ljus att vara på. Hade inget hemma bara. =)
Kramelilam allihopa. //e

måndag 24 november 2008

1 månad kvar så blir jag "29" igen...*harkel* ;)


Har testat att helembossa hjärtat en massa gånger för att få det tjockt å fint. Sen så hittade jag jullöv att dra ut med skrivaren, funkade ju fint. Och sen har jag sett att det blir så fint med dubbla tags, så det provade jag oxå.
Lite annorlunda, inte kanske min "stil" men säkert någons.
Nu börjar jag nedräkningen... 1 månad till julafton, och jag blir inte 29... kanske några år till. =) //e

söndag 23 november 2008

Många mera askar...




Här kommer bilder på mera tändsticksaskar. Puh... börjar tröttna snart men jag försöker förnya mig i vad jag använder ist. Eftersom jag hatar att göra samma sak flera gånger.


De två gröna askarna har jag använt mig av plastfilm och skurit ut med "sillen"... den skär underbart tunna linjer när man skär i plast. Sen la jag glitterlim på granen och snöflingorna. Och jag har såklart använt mig av mina nya stämplar.






Den mittersta av den röda asken har jag använt mig av en färg som fluffar upp när man värmer den. Det var lite kul att förstärka effekten på vinterkläders pälsdetaljer.





Sedan testade jag att göra två askar i lite annorlunda julfärger. Kan tro vem som kommer gilla den lila iaf. ;)
Kram på er... en vecka kvar till advent, mysigt. =) //e

onsdag 19 november 2008

chans att vinna!

När man går små bloggrundor vet man aldrig vars man tillslut hamnar, men idag så råkade jag komma in på en underbar sida och fann dessutom en utlottning av ett underbart sött litet zinkhus. Kika in och ta en lott ni oxå hos Tidsmästarinnan... coolt alias tycker jag.

Ha en bra dag allihopa!

Kram //e

tisdag 18 november 2008

Julgranskula version 2



Har hottat upp julgranskulan lite.
Tycker denna blev mycket finare med snöret och allt.
Lycka idag när jag svängde ner på vår gata såg jag att brevlådans lock var öppet för att det var paket där i... gissa om jag sladdade in på gården, hoppade ur bilen och dök ner i brevlådan, fummlade med nycklarna och in i huset för att slita upp mina paket. Hm... så länge jag har varit scrappare så har det varit omöjligt att "slita" upp ett scrappaket... de är ganska så väl tejpade... in i scraprummet leta kniv... tillbaka till paketen... med stor möda så fick jag tillslut upp ena paketet innehållande min nya skärmaskin. Konstaterade "äntligen" och dök på det andra och vips.... där låg dom, mina nya stämplar... presenten från mia... helt underbara, äntligen mina. =) Sen startade jag datorn och då har jag vunnit i cattas blogg...tjohoo! vilken dag.
Kram kram //e

lördag 15 november 2008

Lyckliga jag...



Titta titta vad jag fått. Jag har hjälpt mia med en sak och som tack fick jag detta UNDERBARA kortet... visst är det fint, precis mina färger och ... vänta nu ska ni få höra så fick jag även stempelgledes hörn och kant stämplar som är HEEEEELT underbara. Plus att de kom hit till oss och bjöd på fika.... OCH ännu en sak, det har snöat idag. Är det min turdag eller? Jag känner mig helt överfull av glädje och lycka nu.
Tack snälla för förgyllningen av flera dagar (eftersom jag visste om en kommande överaskning i några dagar) och ska man få såhär fint så kan du gärna göra om saken så jag får hjälpa igen... *fniss*.
Tusen varma rosa kramar till dig Mia och din familj. //e



fredag 14 november 2008

Julkort

Det här julkortet gjorde jag på den underbara julpysselträffen som High coast scrap anordnade efter en skiss som de hade.
Polkagrisarna som är på kortet har jag själv gjort... och stämpeln damp ner i min postlåda utan att jag beställt den, tycker det är intressant hur det gick till som.

Jag har tydligen en överaskning som väntar och dagarna går hur långsamt som helst... men som någon "sympatikännande" vän så vänligt sa..."den som väntar på ngt gott...". Det måste ha varit vääääldigt länge sedan hon behövde vänta på ngt... hihihi.

Puss å kram //e

torsdag 13 november 2008

Tändsticksaskar



Lite flera askar kommer här. Jag har testat mina tre stackas distressfärger som jag äger och I LÖÖÖÖV THEM... =)
Alla dessa val som finns här i världen...
God afton allihopa. //e

Tips tips

Hoho
Tänkte tipsa om en scraptjej som har en utlottning för att hon haft en heeeeeel massa besökare i bloggen... tro när man kommer till den siffran?
Gå in och lämna en kommentar hos catta så har du en egen chans att vara med på lottningen.

Idag ska jag scrappa all day long! //e

onsdag 12 november 2008

Jag har blivit utmanad...

Har blivid utmanad av essmo. Tack!

Regler som följer....
Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa. Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.
7 saker om mig:
1. Älskar att baka
2. Uppskattar en god argumentation/diskussion
3. Ärlig
4. Chokladdyrkare
5. Love to shop
6. Ombytlig som attan
7. Älskar att få paket

Har svårt att utmana 7 stycken för de flesta jag kikat in hos har redan blivit utmanad så därför väljer jag bara en som jag inte sett har blivit det ännu, Scraploppan.

ha en superdag! //e

måndag 10 november 2008

En till tänsticksask



Här kommer en till dekorerad tändstiksask, nr...?? i raden.

Iaf så ska denna ges till mitt gamla arbetsrehabiliterings-ställe. Jag har inte varit där på ett tag nu men det har inte blivit att jag varit dit och sagt hej då, men i morgon ska jag dit och då ska de få denna. Jag hoppas verkligen de fortfarande har avslappning varje lunch för det hade de då jag gick där iaf och därav denna dekorationen på asken.

Jag hoppas den uppskattas.

Muk på er//e

Förklaring

Detta är inte min starka sida, men här kommer en förklaring till toarullsstjärnan.
Platta till en toarulle lite, limma på valfritt mönstrat papper.
När det torkat så klipp till ca 1,5 cm breda remsor rakt över rullen så det blir dessa ovala "blad".
Jag duttade på vitfärg eftersom jag skulle lägga på ett genomskinligt papper på kanterna.
Sedan limade jag runt kanterna och la dem på pappret som jag ville ha, låt torka.
Sedan klipper man tätt inpå rullen. Målar & limmar andra sidan och upprepa senaste steget.
Lägg dem i stjärn/blom formation och limma ihop längst in mot kanterna.
Sedan dekorerade jag mitten med en snöstjärna el man kan ju ta en blomma el ngt, stack lite hål i den översta och den nedersta så jag kunde trä in en pinne med en ögla på som man använder vid smyckestillverkning men det går ju att bara trä in tråd osv oxå.

Klart!
Hihi... ja inte vet jag om det hära gjorde att det blev något lättare att förstå men jag hoppas ni lyckas. Hör av er annars så kan jag fota å lägga in hur man gör kanske lättare. =)

Kram //e

Julstjärna


Har testat att göra en julstärna att hänga i fönstret el granen el en dörröppning, den är gjord av toarullar. Kul va?
Känner att julpysselverkstaden är i full gång.... det är för få dagar kvar till advent bara.
Kram på er //e

söndag 9 november 2008

Polychromos

Nu har jag bestämt mig...;)

Det är polychromos färger jag vill, vill, VILL ha...och denna lyxiga boxen vore väl drömmen. 120 underbar färger... tänk va?

Jag insåg att rent ekonomiskt så var dessa pennor en bättre väg att gå än distressfärger. Som kostar samma, till och med mera, och då är det ändå bara 24 färger, visseligen blandbara men det är oxå en teknik.

Ja hur som haver så får man skicka ut en önskan i universum så önskar jag dessa... och världsfred ;).

Peace, Love and Understanding!! //e

Julgranskula


Idag har det varit julpysselträff på föreningen och jag blev så inspirerad att prova lite julgranskulor som många gjorde på träffen. Dock inte denna utan den här modellen tipsade maken om (och skickade en länk) och den gick sååååå fort att göra att jag blev så sugen att testa på en gång.
Det var en ganska kul modell tycker jag.
Kram på er alla goa scrappysslare jag suttit med idag.
Önskar er alla en trevlig farsdagskväll... //e

lördag 8 november 2008

Näsdukshållare!!

Jag har testat att göra näsdukshållare, ska stoltsera med att det är min egen ide, fast under denna scraphimmel finns kanske inga nyheter egentligen, men jag har iaf inte sett sådana hära någonstans.

Jag hoppas jag får mycket respons på dem, det skulle vara kul. Och har ni ideér på vad man kan skriva på så lämna gärna.

God kväll på er alla! //e

torsdag 6 november 2008

Till en arbetskamrat...



Jag har en "arbetskamrat" som ska sluta i morgon, och uppdraget att ordna ett kort och en tändsticksask föll konstigt nog på mig...hihi.
Det var hemskt roligt att göra ett "tagskort", hade jag inte provat förut. Jag undrar just om "vanliga människor" förstår vilket jobb som ligger bakom ett kort??
Gjorde en matchande tändsticksask oxå. Jag måste verkligen göra lite flera askar, de är ju så roliga att göra när det går så fort.
Nu ska jag baka en "matchande" ananaspaj...hihi...kanske ska scrappa några dekorationer. =)
God kväll på er allehopa. Muk //e


onsdag 5 november 2008

En liten strut




Testade att göra en liten strut oxå, 16x4x4 cm. Denna utan jultema för jag ska ge den till en vän, hoppas hon inte hinner kika in här innan hon slutarbara. Hon ska få den för att hon ger mig färg när allt är grått.
Du är världens bästa, tjejen!
Puss å kram //e


tisdag 4 november 2008

Julstrut


Här har jag testat en julstrut. Det var lite skoj. Önskar jag hade maja designs julpapper... suck.... tänk så fint. =)
Kanske blir ngn till men jag tror jag ska göra en fil till skrivaren isf.
Muk till er i mörkret //e

Distressfärger


Vill ha vill ha VILL HA...

Jag har insett att jag verkligen verkligen vill pröva distressfärger, jag har dykt på så många nu som målar helt underbara stämplar med dessa färger. Jag vill oxå *tjurar*.


Varför jag surar lite är för att jag satt inköpsstopp för resten av denna månaden (måste börja tänka på julinköpen) och därför inte kan köpa några färger att börja med. :(


Känner att jag har låst mig bara därför... men ska ta mig i kragen å sätta mig å pyssla någon dag så kommer det nog tillbaka igen... har nämligen hittat en underbar strutmall ;) som jag ska sätta tänderna i. Hm... men distressfärger vore underbart. suck...
den som ändå..... /e