söndag 29 mars 2009

Halsband

Hade en lunchdate med en god vän för ngn vecka sedan och hon hade ett underbart "familjesmycke" på sig, ville oxå ha såklart. Ni som känner mig vet att jag mer än gärna provar på nya saker själv och har ett genomgående "kan själv"-tänk. Såklart ville jag skapa mig mitt eget familjesmycke. Så här kommer mitt allra första alster (ska faktiskt bli ett till för en mycket god vän ville att jag omedelbart skulle göra ett till henne oxå)... hihi. skojsigt.
Jag är riktigt riktigt nöjd för det var inte lätt att stansa det väljda hjärtat å få det rakt å snyggt. På det stora hjärtat (6 cm) så står det Patrik Olivia och Oskars namn på och på de två tagsen står det på det längre "MIN FAMILJ" och på det kortare "LOVE".

...
Vad tycker ni? Jag vet alla scrappvänner detta går väl inte riktigt under scrappkategorin men iaf. Tänk er egna stansade tags på ett kort... hehehe... passar väl oxå.

torsdag 26 mars 2009

Påskkorg


Såg sån underbar påskkorg hos ScrapKia och blev såklart sugen att göra en själv, hade egentligen inte tid igår men så skulle vi till svärföräldrarna å äta våfflor och en korg skulle vara perfekt "bara för att" gåva. Illa kvickt knåpade jag ihop en korg och såhär blev resultatet.

Nu är jag bara så sugen att få sitta ned å riktigt pynta gärnet av en sånhär... De är riktigt snabbgjorda så man kan lägga mera tid på pyntet... åh jag som gillar miniformat på allt, jag törs lova att det kommer en i mini modell.

Men idag blir det inge pyssel för min del... får så förgjordat ont i ryggen av allt knappandes på datorn på jobbet, å idag har det inte varit lite göra iaf. Tro om man ska införskaffa spikmattan ändå... =)

Posted by Picasa

onsdag 25 mars 2009

Påsktag med annorlunda blomma


Har hittat en beskrivning på en lite annorlunda blomma. Tänkte jag testar men så stod jag där med två blommor jag inte visste vad jag skulle med till så jag skar ut en stor (20x12cm) tags å satte dem på. Kan skicka till ngn släkting kanske som påskkort eller så får den dekorera köket till påsk ... ja vi ser väl vars den hamnar. Även denna gång så höll jag dekorationerna lite sparsmakad eftersom blommorna är så maffiga i sig själv. Det enda som saknas är ett fint påskgult band som jag faktiskt inte hade bland bandgömman. =)

Åh vad man blir glad av att få använda sig av dessa påskiga, pastelliga, våriga färgerna... underbart!

Önskar er en superbra dag och va snäll mot dig själv!! Kram


Posted by Picasa

tisdag 24 mars 2009

Bra att ha

Har knåpat ihop ett snabbkort, bara för att jag så gärna ville måla denna underbara tös men hade egentligen inget behov av ett kort så det får bli ett bra att ha kort. Är så himmla less på alla kort med en massa massa dekorationer osv på så jag valde att göra det mycket enkelt.


Här kommer en närbild på motivet, är supernöjd med målningen. Har testat en annan teknik så nu blev mina promarker favvosar igen. Kluttade dit ngn form av bakrund oxå som jag ser att en del har på detta motivet.


Såhär ser kortet ut öppet, lite rolig vikning på ett litet kort. Ta ett ark som är 30x10cm, bigga 10 cm in från båda kortsidorna sedan digonalt över de yttersta rutorna. Klart att dekorera. Perfekt blomkort eller liknande.


Glädjorna sitter långt inne idag men det är då de behövs som bäst så "here it goes"!
1. för omtänksam make som handlar pytonsmakande uppiggande medel
2. för den otroligt roliga stunden av målning idag
3. för nybakta bullar
4. för .... eeehhh (fick tänka lääänge) ...jo!! underbar tacopaj vi åt till middag
5. för..... hm.... tadilipom... hm... suck.... *ngt borde jag väl..* ... antar jag är glad för att allt egentligen är ganska vanligt just nu.

söndag 22 mars 2009

Min syster har ju fyllt år... en exploding ask till henne.


Har knåpat ihop en exploding box till min syster som fyllde 30 år härom veckan. Tanken var väl att hon skulle få den när hon fyllde år egentligen men jag kom på det så himla sent, påbörjade asken men insåg att jag skulle inte ha hunnit så därför valde jag klokt att hon faktiskt kan få den en annan gång vi ses (som tur var kom hon ned till oss och myste nu i helgen så det blev inte så långt efter). (Det har varit en härlig helg, tack sys )

Asken innehåller en massa små klokord eller tänkvärda små saker. Jag tycker även att vridningen av de inre askarna gör att den öppen blir så vacker, nästan som en blomma.
Nedan följer några små närbilder på lite detaljer att mumsa på. =)

.... ...... ....

5 små glädjor som jag vill dela med mig av..=)
1. för att jag måste ha fått värdens bästa syster *love*
2. för Herman som smakar alldeles för gott *mums*
3. för våren som värmer ute som i själ och sinne
4. för att livet är tungt ibland
5. för nästa projekt som spirar och som jag nu ska hugga in på

tisdag 17 mars 2009

Fjärilsask

Dök på en underbar askmall igen å blev illa tvungen att avbryta alla pågående projekt för att knåpa ihop denna lilla ljuvliga.

Bra att ha grej. =)
-- --

lördag 14 mars 2009

Födelsedagskort till min syster


Ett grattis kort till min syster som fyller 30 i morgon. (En massa Grattispussar till dig) Här har jag egentligen liftat iden från min goda vän mia och ett underbart kort som jag fått utav henne en gång.

Jag har fått för mig att min syster inte riktigt gillar magnolia, hänglar eller sara key å alla dom dära tjejstämplarna så därför gick jag utanför ramarna och satsade på Rathel anne millers söta ugglepar och lite nya ugglepapper från scraphuset. Stämpelmotivet är målat med promarker och känner mig ganska nöjd.

Här kommer lite närbilder, har lite dold journaling oxå med en liten extra personlig text. Och gläm inte läsa dikten av Siv Andersson...underbar!


------

Lägger in kortet med tidsinställning och hoppas att sys inte hinner kika in här efter 15.00. =)

Så får jag passa på att önska alla goa scraptjejer som är på öviksmässan en superkul helg, det är synd att jag inte kunde vara med men en syster fyller juh bara 30 en gång och det vill jag såklart fira.

onsdag 11 mars 2009

Beställningskort i lila dröm


Här kommer ett kort i färgen LILA, om du skulle missa det. Beställaren äääälskar nämligen lila.
Jag grubblade å grubblade hur jag skulle ha stägningen som på detta kort som är lite tjockt och lätt glipar upp annars, men tillslut fann jag en lösning jag tyckte va ganska okey. Som en hasp liksom.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
..
.
Här kommer några detaljbilder. På rosbuketten på framsidan som är av cremefärgade primarosor som jag piffat till lite med lila färg och några pinspärlnålar (såklart). Blommorna innuti är en fantasiblomma som jag knåpat ihop i kaffefilter och målat med vattenfärger. Sen en närbild på underbara Sugar Nellis Daisy-flicka, fin va. målat med färgpennor och sedan stompat lite med thinner.
.


Jag valde att sätta grattis på framsidan och motivet på insidan och den personliga grattis hälsningen finns det plats till på baksidan, bara för att jag tycker insidan skulle bli som en lite tavla som man bara kan ha ståendes på en hylla ett tag bara för att.

Jag hoppas ni gillar kortet och framförallt hoppas jag mottagaren gillar det och såklart beställaren.

söndag 8 mars 2009

Söt award


Har av Emmja fått en award, blev lite osäker om den verkligen var till mig så jag gatt följa "Glimmis"-länken och mycket riktigt så ploppade min sida upp. Följde nämligen länken via loggarna på susnets tjänster där jag såg att hon varit inne hos mig å tassat åh det var så roligt å se att där fanns en liten award. Så hjärtligt välkommen tillbaka... ;)
Visst var det en sååå söt award.
Jag har så många bloggar jag gillar och jag ser att många redan fått denna söta nyckelpiga så jag skriver som jag sett många andra gör (lite trist, jag vet, men jag kan bara inte välja). Den är till alla er kära bloggläsar som kikar in hos mig ibland.

lördag 7 mars 2009

Exploding box... nice suprice



Så äntligen efter många om och men så blev denna exploding box äntligen klar och överlämnad till min svärmor. Det blev faktiskt ett lite skutt och ett "oh"-utrop när hon öppnade den, det var roligt (kan juh bero lite på att min dotter jagade upp farmodern med att det skulle hoppa ut en spindel ur paketet i ansiktet på henne), en får bara hoppas att detta blev en mycket trevligare överaskning än så. =)







Jag har klippt till (efter eget huvud så inte lönt ni frågar efter mall.. ;) hihi, nåja de kan gå att skrapa fram om det skulle vara intressant) egna vallmoblommor och blad till i kaffefilter. Det materialet kommer jag använda mig av till många blommor framöver... lövlie. Sedan har jag målat dem med akvarellfärger. Torkat dem och skrövlat ihop å böjt och haft mig för att få till dem. För det har jag aldrig tänkt på förr, att vallmoblommor är faktiskt lite skrövliga... hm man lär sig ngt nytt varje dag. =)






5 Glädjor för idag
1. att patrik är värdens bästa livskamrat (sorry, men det är sant) xoxoxo till dig gubben
2. för den ursnygga bilen som står på vår uppfart nu, och det blir JAG som kör den på jobbet på måndag. :D
3. djup tacksamhet för där jag befinner mig idag
4. för att det ligger en stooor chokladkaka i v-rummet å väntar på mig (nödvändigt ont denna tiden på månaden.. ;)
5. För att jag har värdens bästa systrar som roar sig kungligt i the big city idag.
hm... en bonus för de bara väller ut just nu, men sen behåller jag de andra för mig själv.. ;)
6. för att jag har flera vänner som jag blir så glad av att träffa och/el prata med, vad vore livet utan er godingar som fyller på min energibank. xoxoxo till er med
Passar på att ödmjukt buga och tacka för alla ljuvliga bloggkommentarer, de är som egna små solstrålar i mitt liv just nu.