tisdag 27 januari 2009

"Why"

Har änligen haft tid och möjlighet att gå en bloggrunda, det var ett par dagar sedan sist vill jag säga. Hamnade som alltid på underbara Maries sida (med mina händer har jag skapat) och gluttade igenom hennes senaste inlägg, fastnade för ett test hon tagit som gav henne ett ord som skulle symbolisera henne. Var illa tvungen att testa själv såklart.

Mitt ord blev "Why" (varför) och såhär löd förklaringen,
You see life as complicated and intriguing. The only thing you know for sure is that you haven't figured it all out yet.You question everything and believe very little. And whatever you believe is likely to change.You are interested in theories, philosophies, and religions... even if you don't buy into any of them.You are also fascinated by how things work. You'd like to understand as much in the world as possible.
De ser livet som komplicerat och fängslande. Det enda som du vet säkert är att du inte listat ut allt ännu. Du ifrågasätter allt och tror på väldigt lite. Och vad du nu än skulle tro på så kommer det troligen att förändras. Du är intreserad av teorier, filosofier och religioner... även om du inte är övertygad av någon av dem. Du är också faschinerad av hur saker fungerar. Du vill förstå så mycket av världen som möjligt.

Ja detta stämmer på många sätt å vis ganska väl. Ju mer man lär sig ju mer förstår man hur lite man vet!! Det är min erfarenhet iaf. Jag är ofta ifrågasättande på både gott och ont. Och att lära mig och testa nya saker är alltid roligt. =) Men inte tror jag att ett enda ord kan beskriva hela komplexa jag.

Gå in och prova och se vilket som blir ditt ord här.


onsdag 21 januari 2009

en award

Awarder är inte det mest förtjusande görat med en blogg, fast det är klart roligt att människor tilldelar en en sådan men det är ändå inte min favvo, är lite lat så nog därför. Skriv hellre en kommentar om vad ni tycker. Denna var dock lite annorlunda eftersom den innehöll värdelöst vetande och det är alltid roligt...;) Därför fick den hänga med. Tack essmo.

A) Lista 10 ärliga saker om dig själv - och gör det gärna intressant även om du måste gräva djupt.
B) Sen skickar du den vidare till 7 andra bloggare som har "The spirit of the Honest scrap".

Såå här kommer 10 ärliga saker om mig..

1. Jag gillar förnyelse
2. Periodare (inte med alkohol om ngn trodde det)
3. Jag somnar gärna till saltkråkans ljudbok (astrids röst som är sövande, kvarleva sen barndommen antar jag) helst i kombination med sudoku el en kalle anka. *Fniss*
4. Startar datorn innan jag kissar på morgonen
5. Älskar numera chili cheese
6. Diplomerad taktil massör
7. Passionerad (inte så värst sexuellt skulle maken nog inflikat *skratt* men i saker jag engagerar mig i)
8. Har 6 tår på höger fot (herregud måste ju få er att reagera ngngång... hahaha, nej det har jag inte men ni hann få en bild eller hur)
9. Totalt ostrukturerad hemma
10. Minne som en guldfisk... det är säkert och ingen bra kombination med nr 9

Ger denna vidare till den som vill ha den. Tycker alla mina bloggare förtjänar en så vassegod.





torsdag 15 januari 2009

Beloved sister

Här kommer veckans bidrag till Scrapprojekt 52.

Min syster är i thailand och har så varit i snart 6 veckor. Vi pratar med varandra nästintill varje dag och att inte fått göra det under såhär lång tid är konstigt. Jag saknar henne så att det gör ont i bröstet när jag tänker efter.

Det är vad som varit påtagligt för mig denna vecka, min saknad till min älskade syster. Som tur är kommer hon hem på lördag. =)

texten står; you are my sister by chance and my friend by choice. (du är min syster av slump och min vän av vilja... ungefär)

Ville ha en enkel stilren, nästan elegant LO men ändå med lite snirkliga detaljer för att det tycker jag beskriver min syster.
Vad svårt det är när man försöker få in så mycket känslor i en LO, jag vet inte om jag lyckades.
Tillägg; Såhär blev tavlan som färdigt resultat.

onsdag 14 januari 2009

Testar testar

provar min nya signatur som det var ngn... *harkel* som frågade om hur man gjorde som fick mig att sitta uppe till kl 23.55 (minst). Nu kan jag härmed berätta för den personen hur det går till som.

liten gåva...



Jag hade besök av en god scrapvän idag och hon hade med sig en lite dekorerad tändsticksask men ett litet sött meddelande innuti.

Underbart gulligt och omtänksamt.

Tack Agneta! Puss på dig

Kram //e


söndag 11 januari 2009

mitt lilla års-ord


Här kommer mitt ledord för 2009
Det finns många underbara ord jag valde mellan och alla finns de på LO;n men jag valde tillslut ordet Endeavour (fråga mig inte exakt hur det uttalas) det är ett engelskt ord trots att jag tycker det ser ut att kunna vara franskt.
Hur som haver betyder ordet att bemöda sig, anstränga sig, och min tanke var med detta ord att i år vill jag skapa mig mitt liv som jag vill leva och det krävs en viss....
Men som sagt alla ord som finns med ska jag försöka bejaka och leva efter för de finns i den visionen jag har av mitt liv.
Jag är inte nöjd med LO;n, saknar ngt men kan inte finna vad det är så därför blir den såhär och kommer jag på vad det är så kan man alltid efterscrappa.
Nu saknar jag min syster så jag tror hjärtat brister (hon är i thailand å luffar runt så hon är inte borta för alltid), men jag saknar henne så.
Kanske en liten inblick i min vecka 3...;)
Kram på er bloggvänner //e

Mera bloggutlottningar för 20000!!! besökare

OMG 20000 besökare det är otroligt mycke enligt mig. Tro hur länge det dröjer tills man når dit?

Hur som haver så kika in på denna blogg och ta dig en lott du med, paketet var jättefint.

Kram kram

Scrapkväll med goda vänner



Vi var ett gäng scrappare som var bjuden hem till Mia för en scrap å vin kväll.
För ovanlighets skull så han jag med att göra två LO;n, det är mycket ovanligt att jag är så "snabb"-scrappad. Jag hade visseligen bestämt innan hur de skulle se ut på ett ungefär sen ändras ju saker allt eftersom man jobbar, som ni säkert vet.

Den första LO är kort på när barnen var finklädda innan vi skulle iväg på nyårsfirande och vi ville försöka ta ett fint kort på dem men sonen kan inte vara allvarlig å inte göra miner. Så då fick det blir en massa kort som visar hur de skojjar runt. Jag blir glad när jag tänker på den här stunden för det skapade många glada skratt.



Den andra LO;n är ett kort från midsommar 2008 när vi åkte ner till rotsidan i Barsta... blåste varma vindar och vågorna slog in, helt underbart sommarminne från den sommaren.


Tack mia för inbjudan och tack tjejer för en trevlig kväll och natt (var inte hemma före 03.00).

Kram på er //e

fredag 9 januari 2009

Utlottning

Vill bara tipsa om en tjej som har utlottning i sin blogg på ett jättefint paket.

http://scraphorse.blogg.se/index.html

kika in och ta en lott du med, och lycka till!!

ha de.... kram /e

tisdag 6 januari 2009

en till väggtext


Jag var så illa tvungen att göra en väggtext till.
Denna tycker jag är underbar och "summerar" ihop det fint.
Nu stänger jag verkstan för idag.
Kram på er //e

Väggtext

Gösses amalia vad glad jag är. Har länge och då menar jag ett bra tag, kanske ett år sen sillen fick plats här hos oss, har jag velat göra väggtexter. Det har av en el annan anledning inte blivit men nu fick jag för mig att nu ska det ske.


Men då stöter man genast på problem så jag börjar leta runt på nätet för att finna en lösning som jag läst om för väldigt länge sedan. Men jag fann något helt annat men mycket bättre och en sillhouettsägares guldgruva.


med nya uppdateringar för sillen så fungerade vårt sammarbete mycket smidigare, helt i min linje. Och väggtexten blev så bra så... nu vill jag bara göra flera... =)



Det står; Medans man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa. -Nalle Puh

Tyckte det passade och gav en skön soft känsla.
Eller vad tycker ni?? passande vid ett pysselbort.... och rosa... =)

Nu ska jag göra en underbart fin till hallen som jag först tänkte skulle bli mitt lilla ord för 2009, men det blev det inte. Bild kommer sen.

Kramiz //e

måndag 5 januari 2009

scrapProjekt 52

Titel: scrapProjekt 52
Tidsram: Januari -09 – December -09
Deltagare: Alla som vill vara med, lämna ett meddelande med din mailadress så lägger jag till dig.
Projekt ide: Att dokumentera sitt liv under ett år. Varje vecka under året så skapar deltagarna något som är inspirerat utifrån sitt liv, en tanke, en känsla, en händelse från den veckan eller vad man nu vill. Och första veckan i månaden, om vi vill, så kan vi ha en gemensam utmaning.
Material: Jag gillar att testa en massa nya saker både i material och i utförande och därför tänkte jag lämna detta fritt upp till skaparen att välja hur den vill dokumentera. Man kan variera sig med att tex ena veckan skapa en LO och nästa vecka en altrad sak, en dikt el ett kort likaväl som man kan vara konsekvent och skapa enbart 52 LO:n.
För att sammla allt på ett och samma ställe har jag skapat en speciell blogg för detta projekt. Denna blogg har möjlighet att använda sig av flera användare och därför kommer varje deltagare att kunna göra sina egna inlägg.
Viktigt: För att detta inte ska bli en börda varken för mig eller någon annan så håller jag projektideén väldigt öppen. Inga priser eller någon press utan bara glädjen att dela med sig till andra. Den ursprungliga ideén föddes när jag läste om ett annat årslångt projekt sedan har jag surfat runt lite och hittat ett amerikanskt projekt som heter "Project fifty-two", jag föll för hennes ide och har i princip kopierat den och översatt till svenska (för dom som föredrar det).

Huvudsakligen så är detta ett projekt jag vill göra för min egen skull, att dokumentera ett år av mitt liv och är det någon som vill hänga på så är ju det bara superroligt.
OBS! viktigt att komma ihåg det är ingen press alls, missar man en vecka, gör det inget, vem bryr sig? Scrappa ned ”Varit upptagen”, el ”Inte hunnit denna veckan” lite enkelt på ett papper el liknande. Det är också rolig dokumentation över hur den veckan varit i ditt liv.

Nu kör vi!! Kram //e

OBS! adressen för scrapProjekt 52:s blogg är

http://scrapprojekt52.blogspot.com/

lördag 3 januari 2009

Det nya året???

Har inlett det nya året med att vara sjuk...=) Inte så roligt när man är ledig och när resten av familjen är lediga oxå. Har idag surfat runt lite och funderat på scrapningen för 2009 och mer och mer börjat fundera över ett större projekt som ska sträcka sig över hela året?
Är det något för mig som tröttnar fort?? fast å andra sidan gör man ju själv vad det blir... hm man kan ju aldrig veta om man inte testar

Min funderingar är iaf att starta "Projekt 52"... alltså att göra något varje vecka som man sparar/sammlar i en egen blogg, lite utmande saker osv. Ett tema varje vecka sen vad man gör av det, kort, altered el Lo kvittar. Inga krav har man inte hunnit med en vecka skriver man det lite tjusigt el slarvigt på ett kort el plastar in el vad som helst å stoppar in det.

hm... jag suger på iden lite till och kollar in flera andra sådana projekt och kollar om man får någon fler ide kring detta.

Hur som haver så undrar jag såklart om det är någon som vill hänga på??

Kram //e