onsdag 29 oktober 2008

Adventsask nr2
















Såhär blev ask nummer två, och jag är lika kär i denna. Den här ska vi ge till min svärfar som fyller år idag. Grattis! Vi har fyllt askarna med små teckningar av barnen, olika texter om julen och julens traditioner, klokord och lite annat smått och gott. Jag hoppas verkligen han uppskattar presenten.
Kramiz och håll tummarna att han gillar den. //e





tisdag 28 oktober 2008

Min adventskalender










Den var så rolig att gör. Väldigt lätt men många moment så det var lite tidskrävande. Eftersom den är gjord på de små tändsticksaskarna så är ju varje låda väldigt liten, men jag ska inte lägga i saker eller godis utan tänkte stoppa i små tänkvärda ord, några små meddelanden till mottagaren som jag hoppas uppskattas.

Nu ska jag göra en till tror jag... hihi.

Snöflingorna som föll i dag hoppas jag det kommer mera av. Kram kram //e

måndag 27 oktober 2008

Dille på tändsticksaskar...

Jag önskar jag vore färdig så jag kunde lägga ut en bild, men tyvärr. Men jag håller som bäst på med att bygga en adventskalender av tändsticksaskar!!?? Det tar mycket tid, 24 små askar som ska kläs och dekoreras sedan en massa sidor som oxå ska dekoreras och problemet just nu är att jag bestämt mig för att jag absolut behöver fler juldekorationer, typ en snöfliga. Så typiskt va? Man får bara ett merbehov när man håller på, för då har man sett något någonstans som var fint osså har man en perfekt plats för just den iden.

Undrar just om det finns scrapavvänjnings hem eller kanske anonyma scrappare??

*fniss*

Ha en trevlig vecka på er!

Muk //e

fredag 24 oktober 2008

Mera askar


Nu är jul-pyssel-känslan här. Åh min nya kärlek är tändsticksaskar. Ho.. de blir ju så fina, å är så snabba att göra.
Visst är min nya magnoliastämpel fin.
Kram till er därute i mörkret.
//e

onsdag 22 oktober 2008

Nytt resande-jobb-kort

Min vän som har en vän som fått nytt jobb på resande fot, ville ha ett kort för att gratta henne till nya jobbet. Hon ville dessutom att det skulle vara ett stämpelmotiv på för hon tycker de är så fina. Hm... det blev en svår nöt att knäcka...vad skriver man på ett sånt kort och för att anknyta till ett resande jobb. Vännen hittade själv denna stämpel som hon tyckte skulle passa(som jag sucktat på ett tag så det gjorde ju absolut ingenting =)). Och visst blev det fint.
Min vän Mia fastnade för charmshängen när vi var på scraphelg och detta har rubbat av sig på mig... det finns en massa söta som passar till alla möjliga tillfällen... hihi.

Ha en superbra dag!
kram //e

lördag 18 oktober 2008

Grattis till Jenny-Kort

Ett Grattiskort till min vän Jenny som fyller år idag. Jag hade knåpat ihop en svart halsduk med lila detaljer, och ett halsband, detta kortet och i sista stund kastade jag ihop en, min allra första, tändsticksask som blev en kul grej istället för en blomma. Jag tror att hon blev glad, hoppas det iaf.
Lånade "Höst-mys" texten av min goda vän Mia! Och förresten även inspiration till att göra askar, hon gör jättefina sådana, så nu har jag blivit lite sugen oxå.

Kram på er i höstmörkret. //erica

PS! Ni som är inne här och kikar lämna gärna en kommentar, och helst ni som tillhör min släkt och vänner. DS




tisdag 14 oktober 2008

Den stora pysselhelgen

Så har den stora pysselhelgen kommit och gått...:(


Lördagen var lite trög för jag började med ett kort som var på beställning och jag ville egentligen bara göra LO;n denna helgen så det kändes som flera timmar gick åt till kortet (det gjorde det ju oxå) sedan var det lite andra störande saker på lördagen oxå som säkert bidrog till att den kändes lite trög. Men den tog fart efter middagen som vi injöt på, en för mig ny restaurang, Safari och sedan så kom en kär vän till oss på nola och jag sminkade henne, hon gör mig alltid glad så efter det kom jag igång bättre, så när det var dax att åka hem (vid 12 snåret) så var jag inne i andra andningen. Hem och sova några stackars timmar sen tillbaka igen. Söndagen bara flöt på och den dagen var alldeles för kort och vi fann oss önskandes att det egentligen var lördag... ville inte åka hem egentligen kl 3 men då var det slut för denna gången så det vara bara att packa ihop.


Summa summarum så var det en mycket trevlig helg, jag insåg igen vilken glädje det kan vara att sitta och scrappa tillsammans... byta ideér, funderingar, surra om ditten å datten, få hjälp när man fastnat osv. Så nu ska jag verkligen försöka engagera mig att fara på lite mera scrapträffar. =)


Här kommer iaf två LO;n som jag scrappade i helgen. Den första är den som jag lämnade in till tävlingen för tävlingskittet på underbara nicole... som oj vad svårt det var att sedan rösta på ca 70 bidrag... huva ville bara lägga ner rösten. Och den andra bara älskar jag. Den är på oskar och gjord utefter en skiss. Och rubriken, a kind of magic, kom jag på när jag på lördagsnatten landat hemma och såg på tv en stund och i ett reklaminslag så kom den textraden som är från Freddy Mercurus (?? stavning) låt "It´s a kind of magic"... ni vet. =)



onsdag 8 oktober 2008

Namnskylt





Till helgen är höstens stora scrapevent i stan, Scrapmässa på Nolaskolan. Jag börjar längta så smått. Men puh känns som om det är mycket att förbereda, fast jag har egentligen nyss tagit beslutet att jag inte ska förbereda så mycket utan bara se vad som händer då.
I alla fall så ska man gärna ha namnskylt på sig eftersom det kommer att vara 80 scrappare och pärlare där. Detta blev årets namnskylt och jag är extra nöjd med biljetterna i miniformat (pillgöra helt i min smak), tycker själv de blev så söta.
Glöm inte att lämna en kommentar el två innan du går igen.
Kramar


tisdag 7 oktober 2008

50 års kort.

Såhär blev ett 50-års kort som min mamma beställde. Jag har ju inte lyckats köpa några fina cirkelstämplar som verkar så praktiska, så nu gjorde jag en egen version av dem och skrev ut med sillen på plastfilm och jag tycker det blev helt ok. Tycker det saknas något under födelsedags-texten tror kanske jag sätter dit en blomma. hm...

Kram kram

söndag 5 oktober 2008

1-års kort



Ett födelsedagskort till söta lilla syskonbarnet Lucas som fyllde 1 år härom dagen. Jag hade sytt ett förkläde med tyg som hade samma monster på sig.

Han var såklart totalt ointreserad av mitt hårt hopknepade spinnerkort... men men han är ju bara 1 oxå. =)

Kram kram

lördag 4 oktober 2008

Underbart vacker ask.




Såhär såg asken ut innan vi sprutmålade den rosa.... underbar som bröllopsgåva el liknande.


Och såhär underbar blev den när vi målat den klart.


Asken är tänkt som en 60 års present. Min vän, som kom på idén, ville ge bort kärlek. Och hur ger man bort kärlek? hm... i en hjärtask. Sedan föreslog jag att vi skulle dekorera den med pappersrosor. Så vi har klippt och rullat ca 100 minirosor (asken är bara 8 cm), limmat på dem på asken och sen sprutat dem rosa. Sen har hon fyllt asken med utstansade hjärtan och en lapp med en kärleksförklaring till hennes mor på hennes 60-års dag.


Underbart va! En ask med kärlek. =)

Kram





onsdag 1 oktober 2008

Gammelmorfar


Har länge tänkt göra en LO på min älskade älskade morfar som gick bort i våras(egentligen är det patriks men jag fick aldrig lära känna min morfar så därför blev patriks morfar oxå min)
Jag är inte så supernöjd med dekorationerna men älskar rubriken... den beskriver enkelt hur morfar var, han var helt enkelt lite extra speciell... jämt och alltid. Han betyder oerhört mycket men det är svårt att beskriva på en LO.
höstklem //e

Avtackningskort


En tjej på jobbet skulle sluta och jag blev tillfrågad att göra ett kort. Det var svårt att få till en passande "rubrik" men valde tillslut "från alla oss" och innuti skrev jag "Tack och lycka till önskar arbetskamraterna".
Önskar er en skön höst. //Erica