torsdag 4 februari 2010

Avtackningskort till pensionärer

Har skapat en liten hög av avtackningskort till ett gäng glada arbetare som gått i pension under 2009. Ville göra varje kort unikt och med någon anknytning till dem, det var 10 män och en kvinna så det var inte det lättaste, Killkort är svåra.
Jag ber tusen gånger om ursäkt för den usla bildkvaliten men fotade med mobilen på jobbet 5 minuter innan jag skulle lämna över dem så det blev som det blev.


Kort nr 1. Intresse var fiske för denna mannen. Motivet passade till att göra ett kort helt i svartvitt. har kantstämplat med de underbara Lady and Bug stämplarna och sedan faktiskt använt mig av embalage-buntband från jobbet... tycker det gav ett lite tuffare intryck istället för ett vanligt band.
Kort nr 2; Intresse var lite oklart men han har nyss köpt hund att sällskapa med på sin lediga tid. Tror jag hämtade inspirationen hos en norsk bloggtjej men kan inte minnas vem. Det enda kortet som blev i 12x17 storlek. Bilden är en coloringbild från Precious moments färglagd med Promarker. Tyckte att här passade det med blommor som jag annars inte tycker hör till killkort, men vad fasiken har man då för dekorationer?? *skratt*


Kort nr 3; Intressen var ved och stugan. Hittade bilden i clipart. Har lekt lite med krypplast och gjort två knappar.


Kort nr 4; Intresset var skotern *punkt*. Ja och detta hade jag svårast med att hitta en bra bild men även denna blev från clipart, ändrade lite färg och toner.Kort nr 5; Intresse var dans. Har en gång sett detta underbara dansparet och fick ett tips från en kompis om en tjej som hade den stämpeln (hade nämligen bestämt mig för att inte köpa något nytt till detta kortskapande, som jag BTW klarade galant). Fick låna stämpeln, och en hel bunt andra oxå för den delen. Sen hade jag lite inspirationstorka så jag gick in till en god scrapväns blogg och valde att lifta ett upplägg hon hade på ett av sina kort. Kan inte påstå att det blev lika fint dock... ;) Tack Mia för inspirationen. Målat med promarker.
Kort nr 6; Intresse var älgjakt. Suck (been there done that)... Tycker inte om detta kort överhuvudtaget egentligen men det fanns liksom ingen tid att göra ett nytt ej heller någon ide till något annat. Även här liftade jag lite ideér hos en scraptjej, underbara Camilla.


Kort nr 7; Även denna mannen hade intresset sin stuga. Och även denna gånger kommer bilden från cliparts. Och med spellbinders och lite punchar var detta fort gjort. Skulle egentligen gå och lägga mig men så dök inspirationen upp och då kan det gå fort.Kort nr 8; Intresse är golf... och när man blir pensionär och "livets lata dagar" börjar så måste det innebära för en golfare en golfbil... eller?? *skratt*. Drog ut en bild på en golfbil som jag sedan färlade med promarker.


Kort nr 9; Intresset var flygplan och flygning. Detta är mitt favvokort bland dessa. Älskar bilden och kände rirekt att jag ville ha detta i vintage-ig stil. Även här lekte jag med krypplast, punchat ut med retropunchen blommor stämplade på dem sen krymte jag dem till pytteliten storlek. Bakrundspappret har jag stämplat en massa text o lite annat på för att få det mer brunagtigt. Lite nät grävde jag fram i gömmorna.


Kort nr 10; Intresset var jakt och skog. Även här var inspirationen som bortblåst (kan lätt bli så efter ett maratonscraphelg på både lördag och söndag) Var runt och kikade i lite bloggar och som alltid fascineras jag av Biggans underbara enkla men så vackra kort. bestämde mig för att skala av stilen. Samt hade jag en liten ide bak i huvet som jag sett någonstans som legat ett tag och väntat på att användas. Jag hittade siluettbilder på clipart monterade ihop dem. Stämplade dit lite gräs och sedan klipte jag ut en cirkel, la den på bilden och sedan färgade jag in med distressink, tog bort cirkeln och voila!Kort nr 11; Äntligen äntligen var det dags för ett tjejkort. Men rent tidsmässigt var detta på tisdagen och jag skulle lämna korten på onsdag (jag vet, alltid ute i sista sekunden *skratt*) så jag valde att ta ett kort jag påbörjat för länge sedan och gjorde det klart och bytte texten. Därför är denna den enda målad med mina favvopennor, Tombow (det tar mycket längre tid att måla med Tombow och därför valde jag promarker på alla andra målade bilder ).


Det var en utmaning att skapa så många kort på så kort tid och så många till män. Jag är mer nöjd med vissa än med några men så är det och det är utvecklande också. Få höra vilket tyckte du om och varför?


Ha det bäst och ta hand om dig och de dina. Kram2 kommentarer:

ScrapMi@ sa...

Ja vad ska jag säga....Du är makalös. 10 olika kort och alla sååå vackra. Bra jobbat!!!
Kram //Mia

Det jag älskar mest sa...

Vilka fina kort! De uppskattas med all säkerhet

//C