söndag 18 maj 2008

Hittat underbara tips.

Har surfat runt på lite bloggar/hemsidor som jag sammlat på mig sedan scrapningens begynelse. Hittade hos en kvinna som heter Karin fantastiskt bra tips om man är nybörjare. Tycker de är så bra för att man själv fullbordat några av dessa misstag och för att jag tycker de kan vara en bra påminnelse även nu när man hållit på ett tag.

  1. Klistermärkesöversvämning - Ha med för mycket klistermärken (eller någon annan dekoration) på en sida för att du tror att det är det scrapbooking går ut på. Liknande problem: Använda dekorativa saxar eller placera foto i vinkel.
  2. Att handla för mycket. Att köpa för mycket papper, för mycket klistermärken och för mycket verktyg innan du kommit på din personliga stil. Köp det nödvändigaste (papperskärare, klister, färgat papper), försök sedan att lära nya tekniker, och köp in material till bestämda sidor.
  3. Planera - för mycket. Att köpa varenda klistermärke, utstansad figur och papper som har med camping att göra för att sedan ha kvar en hel låda med dubbletter och rester.
  4. Planera - för lite. Att inte planera sidan i förväg, inte koordinera papper och fotomattor.
    Att inte dokumentera. Om fem, tio, femtio år, när dina barn och barnbarn är mer intresserade av vad som hände - och dina tankar och känslor - än av dekorationerna på sidan.
  5. Att inte behandla dina foto med respekt. Beskär inte bilder för mycket, eller i roliga former - särskilt om du inte har kopior eller negativ. Sätt helst fast unika foto med fotohörn istället för att klistra in det på sidan. Använd färgkopior av gamla släktkort.
  6. Att behandla dina foto som om de är heliga. Du behöver inte ta med alla foto från en rulle film. Ta bara med de kort som är betydelsefulla för händelsen. Om du bara scrappar dina bästa foto kommer alla att tycka att du är en duktig fotograf. Försök inte få med för många kort på en sida.
  7. Att vara rädd för att göra något som är nytt eller annorlunda. Det är så du hittar din stil.
  8. En VARNING: Scrappa inte viktiga händelser, som ditt bröllop, medan du lär dig.
  9. Köpa en för liten förvaringsbox för du tror aldrig att du kommer att ha så mycket prylar.
  10. Att tro att scrapbooking är en billig hobby.

kommer från http://blog.scrappa.nu/archives/category/nyborjartips/

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där! Nu kan jag oxå kommentera så nice!
Tack för besöket alldeles nyss :-) lite krassligt med fika men vi får ta vrålfika nästa gång istället eller hur :-)))))
Lycka till med Tildorna.
Kram!

Karin sa...

halloj!
Tack för dina fina ord! =)

Ja, det är en stämpel i blomman, fick den av en kompis =)

Tack än en gång för punchinellan, riktigt kul o använda...

Kram!